T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi

ÜRETİME KATKI SAĞLAYAN HERKESİ ANLAYABİLMEK İÇİN HAKLARINI KORUMAK

TESK ve UNİCEF işbirliği ile 2018 yılından bugüne yürütülen Çocuk Hakları ve İş İlkeleri programının yeni dönem çalışmalarına yön vermek adına paydaşlardan birisi olarak bizler de katkı sağladık. Kurum Müdürümüz Mehmet BÜLBÜL’ün de katılım sağladığı 2 günlük çalıştay programına geniş bir katılımcı grubu iştirak etti. İl Milli Eğitim, İşkur, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler,  İl Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri, AFAD, Belediyeler, Ticaret Sanayi Odası, Baro, Halk Eğitim Merkezleri ve Uluslararası kuruluşlardan (İLO, UNDP, IOM, UNİCEF, İMEP vb.) çok sayıda temsilci toplantıda hazır bulundu.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlarının ev sahipliğinde çok sayıda oda başkanı da görüş ve önerilerini sundular.

Yaşanılan deprem felaketi sonrası acil ve afet durumlarının üretime katkı sağlayan emekçilere etkisi, öncelikle masaya yatırıldı.

Kent ekonomisi, yeniden yapılanma süreci ve çocuk hakları iş ilkeleri programlarının detaylı bilgilendirmesi yapılarak Kahramanmaraş’ın yeniden ülke ekonomisine hedeflenen katkısı açısından neler yapılabileceği konuşuldu.

Acil ve Afet durumlarında üretime ve istihdama devam edilmesi açısından esnaf ve sanatkârları nasıl hazırlamalıyız sorusu oldukça yoğun bir şekilde tartışıldı.

Özellikle küçük yaşlarda üretime katkı sağlamaya başlayan gençlerin sosyal ve mali haklarının garanti altına alınması, esnaf ve sanatkâr ruhuna uygun bir meslek erbabı olmaları açısından da hangi kuruma ne görevler düştüğü konusu üzerinde duruldu.

Deprem sürecinde kurum ve kuruluşların yürüttüğü faaliyetler konusunda kurumumuza özellikle teşekkür edildi. İş ve meslek kollarının çok sayıda soruna çözüm önerisi getirdiği toplantının bizim açımızdan en önemli tarafı, yaygın eğitim faaliyetlerine her zaman devam eden kurumumuzun mesleki çalışmalar ile eğitim faaliyetleri arasında köprü görevi görerek yapılan üretim faaliyetlerine niteliksel olarak anlamlı katkı sağladığımızı görmemiz oldu.

19-04-202419-04-202419-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 14:32 - Görüntülenme: 21
  Beğen | 0  kişi beğendi